Digitale werkplek ter ondersteuning van de bedrijfsstrategie

Een digitale werkplek is een onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Het ondersteunt de primaire bedrijfsprocessen en is onderdeel van de strategie. Maar wanneer heb je succes? En hoe begin je?

Digitale ondersteuning

Ons werk bestaat steeds meer uit digitale handelingen. Vragen beantwoorden, plannen maken en processen optimaliseren. De digitale tools om dit te doen zijn er in overvloed. Denk bijvoorbeeld aan e-mail, tekstverwerkers, presentatieprogramma's en todo-managers. Deze tools zijn allemaal ondersteunend, maar dragen vaak nog niet direct bij aan het primaire proces van de organisatie. Het primaire proces is vaak de reden waarom de organisatie bestaat. Een digitale werkplek draagt bij aan dit primaire proces. Welk proces dit is en hoe de digitale werkplek bij kan dragen hangt af van je organisatie.

Resultaat moet voelen als resultaat
Resultaat moet voelen als resultaat

Succes met een digitale werkplek

Je hebt succes met een digitale werkplek zodra het van toegevoegde waarde is voor werknemers en de organisatie. Het moet zichtbaar resultaat opleveren en ook zo voelen. Eventueel kun je doelen opstellen waardoor het succes meetbaar is.

Bijvoorbeeld: "We willen x aantal uren minder tijd kwijt zijn aan activiteit x, want dat voelt als verloren tijd voor onze organisatie". 

Bij de ontwikkeling van ons social intranet hebben we altijd onze teams en collega’s in gedachten gehouden. Het moest een omgeving worden die voor hén van toegevoegde waarde is en dat is gelukt.

Aafke

- Hoofd communicatie de Noorderbrug

Hoe begin je?

Als basis heb je een pakket nodig waarbij samenwerken en kennisdelen mogelijk is en waarmee je verder kan bouwen. Vanuit die basis ga je kijken hoe de organisatie verder digitaal ondersteund kan worden. Voor een goede adoptie van een digitale werplek moeten de belangen van verschillende afdelingen zijn vertegenwoordigd. Zowel de primaire als ook de ondersteunende afdelingen zoals IT, HR en sales moeten worden gehoord. Hoe je dit het beste kan doen hoef je niet alleen te bedenken. Als je ergens midden in zit kan dat namelijk best lastig zijn. In dat geval is het handig om extern iemand met je mee te laten denken. Iemand die buiten de organisatie staat en er wellicht heel anders tegenaan kijkt. Ook voor het interne draagvlak of draagvlak richting het management kan het van toegevoegde waarde zijn om een expert als autoriteit te laten fungeren.

Spelmatig met een toolkit samen de strategie bepalen
Spelmatig met een toolkit samen de strategie bepalen

Samen kijken naar de mogelijkheden

Ben je op zoek naar de mogelijkheden die er zijn of wil je eerst eens sparren met een expert? Vraag gerust vrijblijvend een demo aan of neem contact met ons op.

Vraag demo aan